Skulpturer og Lyskunst i Gersagerparken

IB Braun placeret ved Gersagerparken 173 Portræt af Ib Braun klik her

Børge Jørgensen placeret Gersagerparken 67 og ​Børge Jørgensen Placeret Gersagerparken 58

Portræt af Børge Jørgensen.pdf

Barbara Shanklin Placeret ved selskabslokalerne GP 107

Portræt af Barbara Shanklin Kunst i Gersagerparken.pdf

Sjællandske medier Kunst Gersagerparken Presse klik her

Wavestunnellen " HJERTEMIX" se billeder Her

Kunstner: Helle Hove Klik her

Karoline H Larsen Klik her

”Skummel” Tunnel blev til et kunstværk.

Vores Tunnel der har været undervejs, siden 2014. Hvor Greve Nord og beboerdemokrater satte fokus på trygge tunneller.

Der blev udarbejdet en helhedsplan, Den skulle tage udgangspunkt i et projekt, hvor Erhvervsliv, kommune og beboerdemokrater, skulle åbne Gersagerparken op for Kunst – Musik – og oplevelser. Kort sagt ”et godt trygt, aktivt - sted at bo.”

De første skridt er taget med succes. Vi har netop overstået en succesfuld koncert med utrolig tilslutning fra mange Greveborgere. Dette i samarbejde med Sydkysten og musikhuset Portalen. Der er opsat skulpturer ved hjælp af gaver, Greve Kommune og sponsorater. Det næste skridt, har vi nu, nemlig indvielse af vores tunnel ”HJERTEMIX”

Så drømmen om en helhedsplan, hvor godtfolk fra Sjællands omegn kommer til indkøbscenteret Waves og handler ind og samtidig med få skridt, kan få en oplevelse ved at gå igennem Danmarks vel flotteste tunnel – og få en super flot oplevelse, komme ind i et boligområde og se på skulpturer af kendte kunstnere, og ikke mindst små indrettede bænkemiljøer udført frivilligt af beboerne.

Vores håb er nu, at kunstnere vil udnytte denne enestående chance for, at få udstillet deres skulpturer for en bred offentlighed. Musik og oplevelser ser dagen lys. Vi tror på det. Vi tror på, et blomsterne beboerdemokrati, der fyldes af glæde med kunst og et godt klubliv, -  der kan få hverdagen til at se lysere ud i Gersagerparken.

At det kan lade sig gøre er der mange parter involverede i. Stor tak til TrygFonden –  Greve Kommune ved Borgmester Pernille Beckmann og Centerchef Anette Brodum Waves. Til vores kunstnere Helle og Karoline. Kunstforeningen Køge Bugt. - Musikhuset Portalen, tak til alle Gersagerparken sponsorer, og til ”Godset” for medvirken i form af børn og unge indsats, ikke mindst tak til de mange frivillige engagerede beboere i Gersagerparken. 

I 2012 da vi fejrede Gersagerparkens 40 års jubilæum, var begge boligforeninger enige om at gaver fra gæster, foreninger og sponsorer blev omsat til kontanter som blev sat ind på en konto hvor midlerne herfra skulle gå til kunst som kunne forskønne Gersagerparken endnu mere.

I forsommeren  2014 besluttede vi så at tiden var inde til at omsætte kontanter fra jubilæumsfonden til forskønnelse, og fandt i fællesskab de 2 skulpturer. Placeringen af dem er ikke valgt tilfældigt, da vi som udgangspunkt ønskede at dække alle 3 hjørner i den trekant Gersagerparken former, og samtidigt ønskede vi, at flest mulig beboere skulle kunne se dem fra deres lejlighed.

 

Til naboer og fagfolk vedrørerne Psykisk Syge
Tilbud i Greve Nord Projektet  Hvis du er bekymret for en medborger, føler dig utryg i dit boligområde eller har behov foren snak om andet, er du altid velkommen til at kontakte Greve Nord Projektets  Tryghedsmedarbejder Suzanne Magelund på telefon: 60 35 46 67 eller   sst@bo-vest.dk    Baggrunden for temaet på årets Bydelskonference 2017 i Greve Nord er, at parterne i stigende grad har oplevet, at der er en række udfordringer med beboere med psykiske lidelser, der bor i de almene boliger her i Greve Nord. Både de fire ejendomsledere i de tre boligområder, som Greve Nord Projektet dækker, de kommunale medarbejdere i PPV og de ansatte i helhedsplanen er enige om, at det er en vigtig problemstilling at sætte i fokus. Formålet med Bydelskonferencen er derfor, at vi allesammen kan få en mere specifik og samlet indsigt i, dels hvad det er for udfordringer, der gør sig gældende hos de forskellige parter og dels debattere, hvad vi kan gøre for at forbedre rammerne for både beboerne selv, naboerne og fagfolk. Klik nedenstående link og bliv klogere. Pjece Sådan kan du gøre BL oplæg Bydelskonference i Greve Nord Psykisk syge Boligselskabernes Landsforening Ejendomsledere oplæg på Bydelskonference Psykiatrifonden oplæg_Boligkonferencen Læs her om de psykiske sygdomme                           EN AF OS oplæg på Bydelskonferencen Læs her fra en psykisk syg Links til sider vedrørende psykisk sygdomBaggrund for Oplæg fra de fire ejendomsledere KL Analyse af psykiske sygdom og misbrug i udsatte boligområder 04.10.2016 Deltagerlisten bydelskonferencen 2017 workshopbesvarelser samlet Invitation Bydelskonference i Greve Nord 2017 Vellykket bydelskonference der skal være plads til alle i de almene boligområder Så galt kan det gå - her er brug for hjælp
Læs mere
Normal fixed 425583 3561013984387 1519880467 n
Preben Husted
næsten 2 år