Skulpturer og Lyskunst i Gersagerparken

Verdenskedt kunstner er placeret i Gersagerparken ved selskabslokalerne Se Billeder KLIK

Igennem de senere år har beboerne i Gersagerparken gennem etablering af en kunstfond skaffet sponsorer til en kunstnerisk udsmykning af dels tunnellerne og dels opstilling af skulpturer i det offentlige rum i bebyggelsen. Den 30. august 2019, blev tilføjet et væsentlige led til denne udsmykning.

Borgmester Pernille Beckmann afslørede en meget smuk skulptur forestillende ”Den lille pige og Svovlstikkerne” efter H. C. Andersens eventyr. Kunstneren, den verdenskendte danske Jens Galschiøt fra H. C.  Andersens by, Odense, var selv til stede og uddybede efterfølgende ideen bag tilføjelsen til eventyrteksten, således at skulpturen i denne udgave kaldes ” Den lille pige og Svovlstikkerne med Mobiltelefonen.

Jens Galschiøt er en meget sammensat kunstner, som bevæger sig i krydsfeltet mellem installationskunst og Street Art med klare referencer til "social sculpture” Symbolisme og Art Nouveau. Jens arbejder primært med at bekæmpe verdens uretfærdigheder ved at opsætte skulpturer i større byer verden over.

Læs mere om Jens Galschiøoslash;t Her KLIK 

Sydkysten skrev 29. augustse her:  Sydkysten 29 august 2019 Galschiøt

 

 

Hjertemix ved WAVES tunnel lyskunst 

Vores Tunnel der har været undervejs, siden 2014. Hvor Greve Nord og beboerdemokrater satte fokus på trygge tunneller. Der blev udarbejdet en helhedsplan, Den skulle tage udgangspunkt i et projekt, hvor Erhvervsliv, kommune og beboerdemokrater, skulle åbne Gersagerparken op for Kunst – Musik – og oplevelser. Kort sagt ”et godt trygt, aktivt - sted at bo.” De første skridt er taget med succes. Vi har netop overstået en succesfuld koncert med utrolig tilslutning fra mange Greveborgere. Dette i samarbejde med Sydkysten og musikhuset Portalen. Der er opsat skulpturer ved hjælp af gaver, Greve Kommune og sponsorater. Det næste skridt, har vi nu, nemlig indvielse af vores tunnel ”HJERTEMIX”

Kunstpris overrakt august 2019 Se billeder og video her klik

kunstprisen for år 2018`s bedste kunstværk i det offentlige rum i hele Danmark til Gersagerparken. Jurymedlem John Kørner var kommet fra AROS i Århus. Prisen blev givet for udsmykningen af tunnelen mellem bebyggelsen og Waves og blev på beboernes vegne modtaget af formanden Preben Husted.

Udsmykningen kaldes Hjertemix og er skabt på en ide af kunstnerne Karoline H. Larsen, Helle Hove, Astrid Randrup og Benny Henningsen. Det var en stor dag med mange fremmødte, der var med til at gøre Gersagerparkens vision om mere kunst i det offentlige rum, et skridt nærmere.

Kunstner: Helle Hove Klik her       Karoline H Larsen Klik her

 

IB Braun placeret ved Gersagerparken 173

 

 Portræt af Ib Braun klik her

 

 

 

 

 

​Børge Jørgensen Placeret Gersagerparken 58  

Portræt af Børge Jørgensen.pdf

 

 

 

Barbara Shanklin Placeret ved  GP 8

Portræt af Barbara Shanklin Kunst i Gersagerparken.pdf

 

 

 

 

 

Symbiose af Børge Jørgensen Placeret ved GP nr. 67

Begrebet "symbiose" bruges også i overført betydning om et forhold imellem mennesker, hvoraf begge har fordel.

Portræt af Børge Jørgensen Børge Jørgensen

 

 

 

Billeder af de andre tunneller i Gersagerparken skænket af Greve Kommunne klik link 

Grafittiekunst skænket af Greve Kommune.