Skulpturer og Lyskunst i Gersagerparken

IB Braun placeret ved Gersagerparken 173 Portræt af Ib Braun klik her

Børge Jørgensen placeret Gersagerparken 67 og ​Børge Jørgensen Placeret Gersagerparken 58

Portræt af Børge Jørgensen.pdf

Barbara Shanklin Placeret ved selskabslokalerne GP 107

Portræt af Barbara Shanklin Kunst i Gersagerparken.pdf

Sjællandske medier Kunst Gersagerparken Presse klik her

Wavestunnellen " HJERTEMIX" se billeder Her

Kunstner: Helle Hove Klik her

Karoline H Larsen Klik her

”Skummel” Tunnel blev til et kunstværk.

Vores Tunnel der har været undervejs, siden 2014. Hvor Greve Nord og beboerdemokrater satte fokus på trygge tunneller.

Der blev udarbejdet en helhedsplan, Den skulle tage udgangspunkt i et projekt, hvor Erhvervsliv, kommune og beboerdemokrater, skulle åbne Gersagerparken op for Kunst – Musik – og oplevelser. Kort sagt ”et godt trygt, aktivt - sted at bo.”

De første skridt er taget med succes. Vi har netop overstået en succesfuld koncert med utrolig tilslutning fra mange Greveborgere. Dette i samarbejde med Sydkysten og musikhuset Portalen. Der er opsat skulpturer ved hjælp af gaver, Greve Kommune og sponsorater. Det næste skridt, har vi nu, nemlig indvielse af vores tunnel ”HJERTEMIX”

Så drømmen om en helhedsplan, hvor godtfolk fra Sjællands omegn kommer til indkøbscenteret Waves og handler ind og samtidig med få skridt, kan få en oplevelse ved at gå igennem Danmarks vel flotteste tunnel – og få en super flot oplevelse, komme ind i et boligområde og se på skulpturer af kendte kunstnere, og ikke mindst små indrettede bænkemiljøer udført frivilligt af beboerne.

Vores håb er nu, at kunstnere vil udnytte denne enestående chance for, at få udstillet deres skulpturer for en bred offentlighed. Musik og oplevelser ser dagen lys. Vi tror på det. Vi tror på, et blomsterne beboerdemokrati, der fyldes af glæde med kunst og et godt klubliv, -  der kan få hverdagen til at se lysere ud i Gersagerparken.

At det kan lade sig gøre er der mange parter involverede i. Stor tak til TrygFonden –  Greve Kommune ved Borgmester Pernille Beckmann og Centerchef Anette Brodum Waves. Til vores kunstnere Helle og Karoline. Kunstforeningen Køge Bugt. - Musikhuset Portalen, tak til alle Gersagerparken sponsorer, og til ”Godset” for medvirken i form af børn og unge indsats, ikke mindst tak til de mange frivillige engagerede beboere i Gersagerparken. 

I 2012 da vi fejrede Gersagerparkens 40 års jubilæum, var begge boligforeninger enige om at gaver fra gæster, foreninger og sponsorer blev omsat til kontanter som blev sat ind på en konto hvor midlerne herfra skulle gå til kunst som kunne forskønne Gersagerparken endnu mere.

I forsommeren  2014 besluttede vi så at tiden var inde til at omsætte kontanter fra jubilæumsfonden til forskønnelse, og fandt i fællesskab de 2 skulpturer. Placeringen af dem er ikke valgt tilfældigt, da vi som udgangspunkt ønskede at dække alle 3 hjørner i den trekant Gersagerparken former, og samtidigt ønskede vi, at flest mulig beboere skulle kunne se dem fra deres lejlighed.